Budapesti, kecskeméti rendelő: +36-20-361-9530

Ájurvéda Siófokon

Nyomtatás Szerző : dátum : 2015-04-03 kommentek : (0)

Új, 13 szobás, négycsillagos ayurvédikus gyógy- és wellness szállodát adtak át Siófokon, ami a már meglévő Calendula gyógyszálló bővítéseként, több mint 735 millió forint ráfordítással, 515 millió forint uniós támogatással épült meg.

“Ez a beruházás egy ékkő, ilyen fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy 2020-ra Magyarország nemzetközi szinten meghatározó egészségturisztikai desztinációvá váljon” – mondta Csepreghy Nándor helyettes államtitkár az átadó ünnepségén. Hozzátette, hogy az új uniós fejlesztési ciklusban várhatóan 300-500 milliárd forintnyi támogatási keret jut majd egészségturisztikai fejlesztésekre, ami fontos ága a GDP tíz százalékát adó turizmusnak. A Balatonon, mint az ország egyik legjelentősebb turisztikai területén azért is kiemelt jelentőségűek a siófoki szállodához hasonló beruházások, mert az új munkahelyek teremtése mellett hozzájárulnak az idegenforgalmi szezon meghosszabbításához is.

Az Új Széchenyi Terv keretében, az “Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban” című pályázati kiíráson a Viola 30 Kft. 515 millió forint uniós támogatást nyert a Calendula gyógyszálló bővítésére egy új épülettel.ayurvedaAz új épületnek köszönhetően 26 szállodai férőhellyel, valamint több tucatnyi egészségügyi és turisztikai szolgáltatással bővült a gyógyszálló kapacitása és a kínálata. Kialakítottak benne egyebek közt 7, korszerű eszközparkkal rendelkező orvosi szobát és vizsgálót, 10 terápiás célokra alkalmas masszázs helyiséget, 5 gyógykezelésekre szolgáló gőzkabint, jógateremet, vízi tornára alkalmas temperált vizű kültéri medencét és egyéb kiszolgáló helyiségeket. Az új épület a legkorszerűbb építészeti megoldások és innovatív technikák mellett megújuló energiát alkalmaz.A beruházással 20 munkahelyet őriztek meg és 21 újat teremtettek

Forrás: webdoki-MTI – Dr.Hanyecz Vince
Lásd a témával kapcsolatos további írásaimat!
Ismeri már az egészségi állapotát az ájurvéda alapján? Ájurvédikus tanácsadás ambulánsan. Tel: 06 30 5749968

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?

8 + kettő =