Budapesti, kecskeméti rendelő: +36-20-361-9530

Céklaleves

Nyomtatás Szerző : dátum : 2014-10-27 kommentek : (0)

Kellemesen pikáns ízű krémes leves, mely gazdag ásványokban és friss növényi anyagokban.

cékla3

 

Hozzávalók:

  • 1 lilahagyma
  • 2 cm friss gyömbér
  • 700 g cékla
  • 3 ek olivalolaj
  • 600 ml zöldségleves lé
  • egy limett szelet meghámozva
  • 4 ek kókuszkrém
  • tengerisó, frissen őrült bors
  • 1 tk frissen finomra reszelt torma

A hagymát és a gyömbért finoman meghámozzuk.A céklát megmossuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.

Egy fazékban az olajat felhevítjük. Hagymakockákat és a feldarabolt gyömbért folyamatos keverés mellett beledobjuk. A cékladarabokat is hozzáadjuk és megpirítjuk. Felöntjük a zöldségleveslével, kicsit megborsozzuk és megsózzuk. Kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldség meg nem puhul. Mixerrel pürésítjük és kókuszkrémmel és a tormával megbolondítjuk.

A retekzölddel és Sango-tormával dekoráljuk.

céklaleves1

 

 

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?