Budapesti, kecskeméti rendelő: +36-20-361-9530

Currys-kókuszos finomfőzelék burgonyafasírttal

Nyomtatás Szerző : dátum : 2015-03-01 kommentek : (0)
Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott zöldség /finomfőzelék, de jó a
franciasaláta alap is. vagy 2 karalábé, 4 sárgarépa felkockázva és 25 dkg
zöldborsó. 




                         1 közepes vöröshagyma apróra  összevágva
                         1 gerezd fokhagyma összenyomva
                         1 teáskanál currypor
                         1 dl kókusztej
                         1 tk kanál étkezési keményitő
                         pár csepp citromlé
                         só , frissen őrölt feketebors
                         1 cs. petrezselyem  apróra összevágva
                         1 evőkanál ghi vaj

currys kókuszos2
Közepes lángon felolvasztom a vajat ráteszem a vöröshagymát, megfonnyasztom,
majd ráteszem a fokhagymát, hozzáöntöm a zöldségeket, átforgatom, majd
felöntöm  annyi vizzel, ami 1-2 ujjnyival ellepi. Mikor a zöldségek
megpuhultak, a kókusztejjel kikeverem a keményitőt és besüritem vele a
főzeléket. Már nem kell forralni, csak átmelegiteni. Izlés szerint sózzuk,
borsozzuk, beletesszük a citromlevet, tálaláskor megszórjuk
petrezselyemzölddel.

Bártfai Mária receptje

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?

négy × öt =