Budapesti, kecskeméti rendelő: +36-20-361-9530

Epres almás zöldturmix

Nyomtatás Szerző : dátum : 2016-05-15 kommentek : (0)

Az eper a tavasz és a nyár egyik legkedveltebb csemegéje. A tavaszi tisztítókúrák kedvelt alapanyaga. Kitűnő C-vitamin forrás és gazdag szilíciumban. Erősíti a fogakat. Serkenti a máj működését és gátolja a baktériumok szaporodását. Javítja az étvágyat.

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (2 adag):

250 g eper

250 g idared alma

50 g spenót

2 csepp folyékony stevia (ízlés szerint)

300 ml tisztított víz

1 csipet bourbon vanília

EpreszoldturmixA spenótot megmossuk, majd lecsepegtetjük. Az epret és az almát szintén megmossuk. Eltávolítjuk az eper zöld részét és cikkekre vágjuk. Az almának eltávolítjuk a magházát, majd cikkekre vágjuk. Egy kelyhes turmixgépbe belepakoljuk először az epret, majd az almát és végül a spenótot. Hozzáadjuk a vizet, a steviát és egy csipet bourbon vaníliát. Végül 2 perc alatt krémesre turmixoljuk.

 

Marton Melinda receptje

www.testtudatos-taplalkozas.hu

 

 

 

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?