Budapesti, kecskeméti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com

Biorezonancia vizsgálat


Voll féle elektroakupunktúra és biorezonancia

1953-ban Dr.Reinhold Voll által felfedezett bőrellenásmérő vizsgálati módszer, melynek a következőkben foglalható össze a jelentősége:

  1. Segítségével meghatározható a kínai akupunktúrás pontok helye.
  2. Felmérhető a pontok, meridiánok, funkciókörök és a hozzá reflexesen tartozó szervek, szövetek bioelektromos viselkedése, normálistól való eltérése.
  3. Felmérhető a szervezet általános vegetatív tónusa
  4. A mérő áramkör közelébe helyezett gyógyszerek, más anyagok, homeopátiás szerek információi az áramkör révén a szervezetbe közvetíthetők és a szervezet erre különbözőképpen reagál, mely reagálást, regulációváltozást a műszerrel újra mérni lehet.
  5. Felmérhető a különböző szervek szövetek és meridiánok regulációs képessége, felfedezhetők a regulációs gócok, zavarómezők
  6. A beteg állapota a kezelés során kontrollálható

A Voll készülék és a belőle előállított biorezonancia készülékek evidencia alapú vizsgálatokban nem igazolhatók, a vizsgálat eredménye elsősorban a terapeuta/diagnoszta felkészültségétől, mérési technikájától függ, számára ad felvilágosítást, kiegészítő információkat a beteg állapotáról.

A vizsgálati eredmény függ a mérőhegy   nyomásának erejétől, a bőr nedvességétől és a pont pontos lokalizálásától. Az ebből adódó hibák újabb készülékek segítségével már csökkenthetők (mérhető a nyomáserősség és a pont lokalizáció is), mégis a Voll vizsgálat csak az orvos-természetgyógyász számára és csakis kiegészítő vizsgálati eredményt adhat. A mérés alapos tapasztalatot igényel.

A Voll vizsgálat semmilyen klinikai vagy laboratóriumi vizsgálati eredményt nem képes helyettesíteni. Szakmailag hibás és visszaélést jelent, ha a Voll készülékkel mintegy klinikai diagnózisokat adnak a beteg kezébe, hiszen a műszer mérési módszere, eredményei természettudományosan nem állnak szilárd alapokon. A vizsgálat ha úgy tetszik empíria, nem helyettesíthet semmilyen konvencionális vizsgálatot. Ugyanakkor nem tagadható, hogy a vizsgálati eredmények egyénenként és állapotonként különböznek, egy-egy beteg esetén, ugyanazon feltételek között, ugyanaz a vizsgáló személy az eredményeket ismételni és összehasonlítani képes. Amennyiben a vizsgáló az eredményeket a helyén kezeli, akkor ezek az eredmények jó kiegészítői a beteg egyéb kórjelző adatainak, támpontja lehet a hagyományos kínai orvosi módszerek alkalmazásának, a szervezet regulációs szintjének felmérésének, segít a biológiai fogorvoslásban, a homeopátiás differenciálásban, vagy a környezeti medicinában.

A műszerrel tesztelhetők a következők: homeopátiás gyógyszerek, nozódák, szervpreparátumok, fitoterápiás készítmények, allopátiás készítmények, nyomelemek, táplálékalkotók, adalékanyagok, fogászati anyagok, környezeti mérgek, (inszekticidek, táplálékadalékok, nehézfémek, bakteriális toxinok, allergének, élvezeti szerek, vírusok, gombák) információinak a szervezetben való jelenléte, illetve több különböző azonos hatású anyag közül a szervezet számára leginkább tolerált gyógytermék kiválasztása.

A Voll vizsgálat eredményei és következtetései

  1. A mérési érték abszolút nagysága illetve az ún. mutatóesés jelensége gyulladásos vagy degeneratív tendenciákra illetve regulációs gócokra, kóros állapotra utalhat.
  2. Az ún. gyógyszertesztelés segítségével homeopátiásan (izopátiásan) elkészített kóros szövetek, ill. kórokozók és mérgek tesztampullái tesztelhetők, melyek esetén a mutatóesés mértéke, viselkedése és a mért abszolút érték változhat. A gyógyszertesztek segítségével, kórfolyamatok pontosíthatók, tendenciák valószínűsíthetők, allergizáló tényezők azonosíthatók be, gyógyszer toleranciára következtethetünk, ill. azonos hatásterületű gyógyszerek közötti választást könnyíthetjük meg.
  3. A mérési eredmények kiértékelését a Voll készülékhez kapcsolt komputerekbe telepített számítógépes programok segítik. A programok felvilágosítást adnak a testfél ill. qudaráns jellegzetességeiről, az elsődleges és másodlagos gócokról, általános tendenciákról, egyszerűsítik a homeopátiás szerekkel végzett gyógyszertesztelést. A Voll vizsgálatok komputeres változatai előfutárai az un. biorezonancián alapuló módszereknek. A biorezonancia a Voll féle elektroakupunktúrás készülék komputeresen továbbfejlesztett változata.

A biorezonancia terápiás készülékek, nemcsak terápiásan, hanem diagnosztikus célra is felhasználhatók. A mérés lényege, hogy a sejtek és az egész emberi szervezet normális és kóros elelktromágneses rezgéseit felfogja és különválasztja a harmónikus H rezgéseket, melyeket felerősítve visszajuttat és a kóros diszharmónikus rezgéseket a készülék invertálja, így mintegy kioltja és eliminálja. A mérés alapvetően a Voll féle elektroakupunktúrás mérésen alapul. A mért értékeket illetve felvett elektromágneses hullámokat azonban el is tudja raktározni és később a terápia során fel tudja használni. E készüléknek több ismert típusa van: a MORA, BICOM, MULTICOM, CMMI, Cell-Com Europe, Quantum-Med készülékek. A rendelőmben a német Kindling gyár készülékeit használom.

Bejelentkezés

Telefonszám: +36-20-361-9530

E-mail cím: info.tamasidr@gmail.com

Név*

Email cím*

Telefon*

Rendelő*

Igényelt időpont*

Megjegyzés

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.