Budapesti, kecskeméti rendelő: +36-20-361-9530

Lencsepástétom

Nyomtatás Szerző : dátum : 2016-04-04 kommentek : (0)

A zöld és barna fajta lencsék jó szelénforrások, van bennük vas és mangán, továbbá tartalmaznak foszfort, cinket, tiamint, B6 vitamint és folsavat is. Étrendi hatása sokkal jobb a borsóénál és a babénál, 23% könnyen emészthető fehérjét, szabad aminosavakat (például: lizint) tartalmaz.

Elkészítési idő: 10 perc + 30 perc párolási idő + 8 óra áztatási idő

Hozzávalók (4 adag):

  • 250 g barna lencse
  • 20 g póréhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 kk borsikafű
  • 1 ek Himalája só
  • 50 ml tisztított víz
  • 2 ek bio extra szűz hidegen sajtolt olívaolaj
  • 4 szál friss majoranna levele
  • ½ csokor petrezselyem

 

lencsepástétomA lencsét előző este beáztatjuk. Másnap leöntjük róla az áztatólevet, majd egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, a babérleveleket, borsikafüvet és a sót, majd bő vízben fedő alatt 30 percig pároljuk.Miután megfőtt leszűrjük, kivesszük belőle a babérleveleket. Hozzáadjuk a vizet és az olívaolajat, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Végül hozzáadjuk a megmosott és apróra vágott majorannát és petrezselymet, majd jól összekeverjük.

 

 

Marton Melinda receptje

www.testtudatos-taplalkozas.hu

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?