Budapesti, kecskeméti rendelő: +36-20-361-9530

Petrezselymes jégcsapretek saláta

Nyomtatás Szerző : dátum : 2016-05-15 kommentek : (0)

A jégcsapretek a diétás étrend fontos alapanyaga. Az alacsony kalóriatartalom mellett magas A-, B- és C-vitamin, valamint kalcium-, vas- és foszforérték jellemzi. Kiváló emésztést serkentő hatása van. Egyes hatóanyagai antibakteriális és gombaölő hatásúak. A jégcsapretek erősíti az ellenálló képességet, valamint a bőr, a csontozat, a fogak és a fogíny egészségében is szerepet játszik.

  • 2 adag
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • 600 g jégcsapretek

 JegcsapreteksalataA jégcsapretket megtisztítjuk, meghámozzuk. Majd gyufaszálra vágjuk, vagy kislyukú reszelőn lereszeljük. Ezután elkészítjük a petrezselymes öntetet. Végül az öntetet hozzáadjuk a salátához, és alaposan összekeverjük.

 

 

 

Petrezselymes öntet

  • ½ csokor petrezselyem
  • 1 tk Himalája só
  • 1 ek bio extraszűz hidegen sajtolt olívaolaj
  • 2 ek friss citromlé

A petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd sóval, olívaolajjal és citromlével egy kis tálban alaposan összekeverjük.

Marton Melinda receptje

www.testtudatos-taplalkozas.hu

Cikk nyomtatása

Címkék:

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?

tíz + 15 =