Budapesti, kecskeméti rendelő: +36-20-361-9530

Shiitake-csicsóka leves

Nyomtatás Szerző : dátum : 2015-03-14 kommentek : (0)

Hozzávalók

1 kg csicsóka

25 dkg Shiitake gomba

1 csípős zöld paprika

1 zellerszár (20 cm)

1 darab friss gyömbér

4 gerezd fokhagyma

néhány szál koriander levél

1 ek olivaolaj

Fűszerek:

1 evőkanál szójaszósz

1 tk garam masala

egy teáskanál fokhagymapor

shetake

Elkészítés

A csicsókát sós, fokhagymaporos vízben megfőzzük, leturmixoljuk. Serpenyőben a karikára vágott zöldpaprikát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt zellerszárat és a sheetake gombát, szójaszószt, majd kicsit később a friss gyömbért és a felszeletelt fokhagymát. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd a leturmixolt levesbe öntjük. Összeforraljuk, beleszórjuk a garammasalát. Koriander levéllel díszítve tálaljuk.

 

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?

5 + 9 =