Budapesti, kecskeméti rendelő: +36-20-361-9530

Vilmoskörtés almás zöldturmix

Nyomtatás Szerző : dátum : 2016-04-04 kommentek : (0)

Az alma javítja az emésztést a benne lévő borkő- és almasavnak köszönhetően, ami gátolja az emésztőrendszerben zajló erjedést és a kórokozó baktériumok tevékenységét. Pektint tartalmaz, amely eltávolítja a koleszterint és a mérgező fémeket (ólom, higany). Jótékonyan hat az alacsony vércukorszintre.

A körtében sok a természetes cukor (fruktóz), megfelelő rost, C-vitamin és kálium forrás. A körte azok közé a gyümölcsök közé tartozik, amelyek a legritkábban váltanak ki allergiát.

A spenót kitűnő karotin, C-vitamin, jó kálium és hasznos folsav forrás. Vasban és klorofillban gazdag, ezért nagyszerű vérképző.

Elkészítési idő: 10 perc

zoldturmixHozzávalók (2 adag):

  • 300 g vilmoskörte
  • 250 g idared alma
  • 50 g spenót
  • 300 ml tisztított víz
  • ½ kk fahéj

Elkészítés:

A körtét, az almát és a spenótot megmossuk, majd feldaraboljuk a gyümölcsöket, és eltávolítjuk a magházukat. A turmixgépbe belepakoljuk először a körtét és az almát, majd a spenótot és a vizet, valamint a fahéjat. Két perc alatt krémesre turmixoljuk.

Marton Melinda receptje

www.testtudatos-taplalkozas.hu

Cikk nyomtatása

Címkék:

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?