Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Dohányzás leszoktató kezelés


A dohányzás folyamata egy testi és lelki megnyomorodás, függőség, az egyéni szabadság korlátoltsága, nyilvánvaló rabszolgaság. A dohányosok egy része már szívesen leszokna, de függővé vált. Más része nem szeretne leszokni, mert tudat alatt azt vélelmezi, hogy enélkül különböző veszteségeket szenvedne el. Valójában a dohányzásról nem nehéz leszokni, de a leszokás legfőbb akadálya a dohányosok meggyőződése, mely szerint nem képesek a leszokásra, mely szerint csak akkor tudnak relaxálni, akkor maradnak macsók, ha rágyújtanak, mely szerint csak akkor maradnak a megszokott baráti társaságon belül, ha megtartják a cigarettát, mely szerint a testsúlyukat csak akkor őrizhetik meg, ha dohányoznak.  Ezek persze mind kristálytiszta illúziók.

Akik már rájöttek, hogy a dohányzáson túl is van élet és egyáltalán nem szükséges ahhoz, hogy megőrizzék társadalmi szerepüket, egyéni jóérzésüket valamint meg is találtak egy hatékony leszokást segítő technikát, azoknak még meg kell küzdeniük a nikotinfüggőség újra és újra előtörő rohamaival, a helyes életmód kialakításának ismeretlenségével, a hosszú évek dohányzása nyomán maradt maradványtünetek pusztító hatásával.

Sokszor megfigyelték, hogy bizonyos dohányzáshoz kapcsolódó betegségek épp akkor jelennek meg, amikor az illető leszokik a dohányzásról. Pontosan azért történhet ez, mert a leszokás után nem történtek meg azok a tisztító és regeneráló kezelések, melyek nélkül az immáron normális tempóra kapcsoló immunrendszerünk védtelenné válik az évek alatt felhalmozódott cigarettamérgek alattomos, lassú károsításával szemben.

Magyarországon évente kb. 35.000-en halnak bele a dohányzásba, de 2.500 halnak meg a passzív dohányzás miatt is. A dohányzás 500 évvel ezelőtt még nem létezett problémaként a világban és hogy elterjedhetett az csupán annak köszönhető, hogy a dohánygyárak lelketlen profitszerzési tömeg-szuggesszióba kezdtek, hogy az emberek elhiggyék a dohányzás nélkülözhetetlenségét, a relaxációt, a jómódot, erőt sugárzó szimbolikáját. Mindezt milliók halála és megnyomorítása árán tették, hiszen évente egy millióan halnak meg a világban és a dohányosok száma továbbra is nő a népességrobbanés révén. Egyes afrikai országokban több mint 60 % a dohányzók aránya, de vannak országok, amelyekben 5% alatt van a dohányosok aránya.

Dr.Tamasi Ayurvéda Központ olyan kúrát indít, mellyel a leszokás eredményes, a leszokást követő kezelés komplett lehet, a további veszélyeztetettség minimálisra csökkenhet.

Kinek ajánljuk a Dohányzás elő és utókezelés kúrát?

 • olyanoknak, akik már leszoktató programon résztvettek, de segítséget várnak a továbblépéshez
 • olyanoknak, akik hirtelen felindulásból, vagy alaposan átgondolt koncepció szerint szeretnének leszokásba fogni, de nem tudják, hogy hogyan tegyék.
 • olyanoknak, akik már érzik a dohányzás miatti káros tüneteket
 • akiknek nincs orvosi, pszichológiai és életmódterapeuta támogatása ahhoz, hogy megszabaduljanak a függőségüktől

A kúra összetevői:

 • napi jóga és pránayáma
 • kiegyensúlyozott kiválasztást segítő növényi diéta
 • gyógynövénykészítmények a lerakódott méreganyagok pótlására
 • antioxidánsok pótlása vitaminkúrákkal, infúziókkal (1x)
 • a pancakarma megfelelő elemei a kiválasztás fokozására (2x)
 • kényeztető, regeneráló és a kiválasztást segítő olajos masszázs kezelések (2x)
 • fülakupunktúra és akupunktúra