Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Céklás snidlinges quinoa

Nyomtatás Szerző : dátum : 2016-05-15 kommentek : (0)

Valamennyi gabona közül a quinoa fehérjetartalma a legmagasabb, emellett jelentős a zsírtartalma is. Kiváló vas-, foszfor-, B- és E-vitamin, valamint kálcium forrás.

Elkészítési idő: 5 perc + 25 perc főzési idő

Hozzávalók (2 adag):

  • 150 g quinoa
  • 300 ml tisztított víz
  • 1 ek natúr vegamix
  • 1 tk céklapor
  • 1 tk Himalája só
  • 2 ek bio szőlőmagolaj
  • 4 szál snidling
  • 1 ek friss citromlé

 

QuinoaA quinoát kimérjük, majd egy tésztaszűrőben folyóvíznél alaposan átmossuk. Egy közepes méretű edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a vegamixet és a céklaport. Lassú tűzön fedő alatt 25 percig pároljuk. Ezután fedő alatt hagyjuk állni még 5 percig. Végül hozzáadjuk a sót, a szőlőmagolajat és a felaprított snidlinget, és a citromlevet, majd alaposan összekeverjük.

 

Marton Melinda receptje

www.testtudatos-taplalkozas.hu

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?