Valamennyi gabona közül a quinoa fehérjetartalma a legmagasabb, emellett jelentős a zsírtartalma is. Kiváló vas-, foszfor-, B- és E-vitamin, valamint kálcium forrás.
Elkészítési idő: 5 perc + 25 perc főzési idő
Hozzávalók (2 adag):
- 150 g quinoa
- 300 ml tisztított víz
- 1 ek natúr vegamix
- 1 tk céklapor
- 1 tk Himalája só
- 2 ek bio szőlőmagolaj
- 4 szál snidling
- 1 ek friss citromlé
A quinoát kimérjük, majd egy tésztaszűrőben folyóvíznél alaposan átmossuk. Egy közepes méretű edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a vegamixet és a céklaport. Lassú tűzön fedő alatt 25 percig pároljuk. Ezután fedő alatt hagyjuk állni még 5 percig. Végül hozzáadjuk a sót, a szőlőmagolajat és a felaprított snidlinget, és a citromlevet, majd alaposan összekeverjük.
Marton Melinda receptje
www.testtudatos-taplalkozas.hu