A kókusz jó telített zsírforrás. A kókusztej átlagon felüli kalciumtartalma miatt segít a csontok és fogak erősítésében. Szelén és E-vitamin tartalma megköti a szabad gyököket, ezáltal gátolja a rák kifejlődését.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (4 adag):
- 500 ml bio natúr kókusztej
- 30 g tápiókakeményítő
- 20 g bio holland kakaópor
- 1 kk vaníliavelő
- 21 csepp folyékony stevia
400 ml kókusztejet felmelegítünk. A maradék tejjel simára keverjük a tápiókakeményítőt, a holland kakaót és a vaníliavelőt, majd hozzáadjuk a stevia cseppeket is. Egy kézi habverő segítségével belekeverjük a meleg tejbe. Ezután fakanállal folyamatos keverés mellett, addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Tipp: a pudingot adagold tisztított vízzel kiöblített üvegpoharakba, vagy kelyhekbe, majd tedd egy órára hűtőbe, és hidegen kínáld.
Marton Melinda receptje
www.testtudatos-taplalkozas.hu