Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Füldaganat miatt jegyeztek elő műtétre – Orvos válaszol rovat

Nyomtatás Szerző : dátum : 2021-05-21 kommentek : (0)

„Kedves Doktor úr!

Tanácsot szeretnék kérni öntől. Füldaganat miatt jegyeztek elő műtétre. Ez a daganat egy félig rosszindulatú daganat (semimalignitás), ami a fültőmirigy mellett van. Korábban volt már fibroma, atheroma ugyanezen a környéken, ami miatt szintén műtöttek, de a szövetszaporulat mindig újra indult. Van Hashimoto-betegségem, mivel az anti-TPO-m 1300 felett van. Egész évben allergiás vagyok, vagyis szénanáthám van, amire gyógyszert kell szedjek. Három hete paleo étrendet kezdtem, de elég gyengének érzem ettől magam. Edzek gépeken heti kétszer. Komoly kétségeim vannak, hogy mitől jönnek ezek a betegségek és mit kellene változtassak, hogy elkerüljem az újabb és újabb tüneteket.”

Kedves Hölgyem!

A megérzése, hogy az újra és újra jelentkező tünetek nem jót jelentenek, helyes. Nem szabad tűrjük, hogy gyulladásos, daganatos folyamatok fennmaradjanak, vagy újra elinduljanak a testünkben, legalábbis komoly kezdeményezéseket kell tegyünk ezek megoldására. A sebészet, az allergiás jelenségeket eltüntető gyógyszer, a pajzsmirigyműködés korrekciója hormonokkal csak átmeneti tüneti megoldást jelent. Az ilyen tünetek jellemzője, hogy ha nem teszünk semmit ellenük, akkor egyre súlyosabb formában térnek vissza, mint ahogyan most látszik az ön fültőmirigy-daganata esetén is. A probléma kiindulópontja inkább az egész éves szénanátha, a Hashimoto-pajzsmirigygyulladás, mert ezek mutatják, hogy a gyulladások folyamatosan jelen vannak.

Természetesen ezek orvoslása akkor eredményes, ha személyesen van módom önt megvizsgálni és benyomásokat szerezni. Így levélben az ön és mások okulására néhány fontos benyomásomat tudom csak leírni. A szénanátha és a Hashimoto-betegség is autoimmun gyulladás, és nem csodálkoznék azon sem, ha a fültőmirigye környékén is lenne ilyen jellegű folyamata.

A gyulladások többnyire megelőzik a daganatot, a tartósan meglevő gyulladások melegágyai a daganatos folyamatoknak, akkor is, ha az előző két daganat jóindulatúnak minősíthető volt. Az autoimmun gyulladásoknak többnyire a bélben van a kiindulópontja: béláteresztő-szindróma, súlyos bélflórazavar, lelassult passzázs, folyamatos bakteriális, gombás vagy vírusos gyulladások formájában. Ha ezeket nem orvosolja, akkor nem várható az ezek késői következményeként kialakuló autoimmunitás, vagy a még később kialakuló daganatos folyamat csillapodása sem. A bél állapotának megítélése laboratóriumi vizsgálatot igényel, és jó célzottan a megfelelő diétát, bélflóraszereket, gyógynövényeket választani.

A bélflóra leggyakoribb változásai lehetnek többek között a csíraféleségek jelentős csökkenése (diverzitás csökkenése), a rothasztó baktériumok számának növekedése, a bélnyálkahártya mucinrétegét védő baktériumok számának csökkenése, a vastagbélfal sejtjeinek (colonociták) táplálását szolgáló rövid szénláncú zsírsavak termelésének vagy arányának jelentős változása a baktériumflóra változása révén, a bélfal védelmét szolgáló immunanyagok mennyiségének csökkenése, gombák szaporodása.

Ezek feltárása nagyon fontos, bár mivel az ilyen vizsgálatok jelentős költséget jelentenek, ezért sokszor vakon, a meglevő tapasztalataim alapján szoktam kezelni. Mindenesetre a bajai ellen ön elsősorban a belekben kell keresse a megoldást diétás eljárásokkal, prebiotikus probiotikus, emésztést szabályzó ásványi és gyógynövényes készítmények fogyasztásával. Sokszor a gyógyszerek rontják kedvezőtlenül az ilyen folyamatokat, pl. refluxbetegség, korábbi fekély vagy enzimhiány esetén.

Ezek a gyógyszerek ahelyett, hogy megoldanák a bajt, sokszor tovább blokkolják az emésztőnedvek bonyolult egymáshoz kapcsolódásának ütemét, és így alakul ki a bélfal károsodása. Javaslom tehát a fenti irányokban a tünetei mögötti jelenségek feltárását és azok életmódi, diétás és emésztőfunkciókat szabályzó gyógynövényes helyreigazítását.

Forrás: Természetgyógyász Magazin – orvos válaszol rovat

.

.

Dr. Tamasi József ■ belgyógyász, a természetes gyógymódok szakértője

www.tamasidr.hu Tel.: 06-20-361-9530 vagy 06-1-788-4836

www.facebook.com/tamasidr

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?