Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Masszázsok

Nyomtatás Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

Klasszikus masszázs

A klasszikus vagy svéd masszázs a legismertebb és a világon a legelterjedtebb masszázsforma. Ez a manuális terápiaforma megoldást nyújt a spazmusokra krónikus hátfájásoknál, használják artrózis vagy migrén esetén, de akár relaxációra is. Bevethető lazításra/harmonizálásra vagy sport/vitalizáló masszázsként is.

Aromamasszázs

Gyengéd masszázs melynek során illóolajok meleg bázisolajokban a bőrön és a levegőn keresztül jutnak a szervezetbe. Nagyon kellemes érzés mindenkinek, aki kicsit ki akar kapcsolódni a hektikus mindennapok és stresszből és belső békére vágyik.

Hátmasszázs

A hát visszatükrözi a mindennapi stresszeinket és feszültségeinket. Egy néhányszor megismételt masszázs képes bizonyos izomcsoportokat kilazítani és görcsöket feloldani és fájdalmakat csillapítani.

Intenzív hátmasszázs Salchegger szerint

Ez a masszázstechnika a köpölymasszázs, alkarmasszázs, akupresszúra és bizonyos klasszikus masszázsfogások sajátos kombinációja. Különösen hatékony háti görcsök, fibromialgia, fejfájás és váll-nyakfájdalmak esetén.

Nyak-hát masszázs

Stressz, íróasztalnál való hosszú ülés, hiányzó mozgás sokszor izomfeszüléseket és fájdalmat okozhat a háti és a nyaki területen. Egy célzott nyak-hát masszázs a spazmusokat egészen a mély izomrétegekig kioldja és lazítja. Ezen túl ez a masszázs is ellazít.

Breuss masszázs és Dorn módszer

Speciális hátmasszázs, melyet az osztrák természetgyógyászról Rudolf Breussról neveztek el. Egészen mély ellazulást hoz létre, izomblokádokat oldja és speciális símításokkal és orbáncfűolaj alkalmazásával a porckorongok regenerációját indítja el.

Gyakran kombinálják a Dorn módszerrel, amely egy gyengéd módszer, amely a medence és a csigolyák hibás tartását, a lábak hosszának különbségét korrigálja, melyek enélkül gyakran hátfájást, fejfájást, gyomorpanaszokat, fáradtságot okoznak.

Dr.Vodder féle manuális nyirokdrenázs

Nagyon gyengéd masszázsmódszer, amely a pangó szöveti folyadékot (nyirok) segíti eltávolítani. Speciális pumpáló mozdulatokkal beindul az elakadt nyirokkeringés. A masszázs tehermentesít, salaktalanít, fájdalmat csillapít és ellazít. A sérülések és operációk nyomán kialakuló duzzanatok esetén is alkalmazzák (zúzódások, rándulások, sebészeti beavatkozások).

Reflexzóna masszázs

(Szegmentmasszázs, kötőszöveti masszázs, talpreflexzóna masszázs)

A masszázsok ezen formája azon a tapasztalaton alapul, hogy a test egésze visszatükröz bizonyos testzónákat. E zónák kezelésével a hozzájuk kapcsolt szerveket lehet aktiválni és a tevékenységüket támogatni. Különösen jó hatású emésztési zavarok, krónikus gyulladások, menstruációs zavarok, alvási zavarok és különböző fájdalmak esetén.

 

Cikk nyomtatása

Címkék:

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?