Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Medvehagymás aszalt paradicsomos rizslepény

Nyomtatás Szerző : dátum : 2016-05-15 kommentek : (0)

A medvehagyma kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért.

Elkészítési idő: 5 perc + 15 perc sütési idő

Hozzávalók (12 db):

  • 250 g barna rizsliszt
  • 1 tk foszfátmentes sütőpor
  • 2 ek lenmag
  • 26 ml meleg tisztított víz
  • 120 ml tisztított víz
  • 1 tk Himalája só
  • 20 g medvehagyma
  • 4 db olajban eltett aszalt paradicsom

 

RizslepenyA rizslisztet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és a felaprított aszalt paradicsomot is. A lenmagot kávédarálóban megőröljük, majd egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a 26 g meleg vizet, egy-két percig állni hagyjuk. Majd a lenmagot hozzáadjuk a liszthez a 120 ml tisztított vízzel és a sóval együtt. Jól összedolgozzuk a tésztát. Ezután két sütőpapír között gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, 12 lepény lesz belőle. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, előmelegített sütőben 190 C fokon 15 perc alatt készre sütjük.

 

Marton Melinda receptje

www.testtudatos-taplalkozas.hu

 

 

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?