Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Sütőtökkrémleves

Nyomtatás Szerző : dátum : 2015-12-15 kommentek : (0)

Egyszerűen és gyorsan finomat és egészségeset! Nem elhanyagolható magas béta-karotin-tartalma, amely antioxidáns hatású.

 

 

Elkészítési idő: 30 perc

Mennyiség:  4 adag

Hozzávalók: 

  • 500 g sütőtök
  • 50 g póréhagyma
  • 1 ek natúr vegamix
  • 500 ml tisztított víz
  • 100 ml tisztított víz a pótláshoz
  • 2 ek bio kókusztej (konzerv kókusztej sűrűje)
  • 1 tk Himalája só

Levesbetéthez

  • 20 g tökmag vagy tökmagolaj

 

A zöldségeket megmossuk, majd meghámozzuk. A sütőtököt kockára vágjuk, a póréhagymát vékony karikákra vágjuk. Az egészet beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a vegamixet, és felöntjük a vízzel. Fedő alatt 20 percig pároljuk. Szükség esetén pótoljuk az elpárolgott vizet. A végén hozzáadjuk a kókusztejet, a sót, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a tökmagot. A sütőtök krémlevest pirított tökmaggal, vagy tökmagolajjal tálaljuk.

 

A sütőtök könnyen emészthető. Jó E-vitamin, és béta-karotin forrás. A béta-karotin az A-vitamin előanyaga, andtioxidáns hatása révén véd a szabad gyökök káros hatásával szemben. A sütőtök magja kitűnő vas- és foszfor-, valamint értékes kálium-, magnézium- és cinkforrás.

Marton Melinda receptje

www.testtudatos-taplalkozas.hu

 

 

 

Cikk nyomtatása

Címkék:

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?