Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Termovíziós vizsgálat (Infrakamera)

Nyomtatás Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

Maga az eszköz, tehát az infrakamera alkalmazása tudományosan elfogadott épületek hőháztartásának vizsgálatára, fertőző lázas betegek tömegekből való kiemelésére, vagy a határőrség éjjeli észlelésének javítására, katonai célokra. Az általam használt kamera egy humán vizsgálatokra továbbfejlesztett nagy felbontású kamera, mely alkalmas arra, hogy másfél méter távolságból 0.01 fok különbséget észleljen 1 cm-en belül.

Igy a ruha nélküli testről mintegy színekkel kifejezett folyamatos testfelület hőmérést lehet végezni. Tudni kell, hogy a bőr hőmérséklete függ a testünkben zajló egészséges és kóros folyamatoktól. Láthatóvá válnak pl. a gyulladások (fogászati, melléküreg, izület), a nyirokpangások (fibromialgia, hasi zónák), a reflexzónák funkciózavara (háti szervzónák), a degeneratív elváltozások (térdarthrózis), a túlterhelések (gerincfájdalmak differenciálása), túl és alulműködések (pajzsmirigy). Amennyiben ezeket a testet hőhatásnak tesszük ki (melegítjük, vagy hűtjük), akkor a test hőszabályzása válaszol erre a hőhatásra és ez a válasz is lehet normális vagy kóros. Ezt is tudom vizsgálni a kamera segítségével.

További információk 

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?