Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Voll féle elektroakupunktúra vizsgálat (EAV)

Nyomtatás Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

Reinhold Voll német orvos a kínai akupunktúrás pontokat kezdte vizsgálni, majd kiegészítette ezeket a pontokat és ma már több mint 2000 Voll féle pontot ismerünk. A vizsgálathoz egy készüléket szerkesztett, melynek lényege, hogy csekély néhány miliamperes egyenáramot bocsát keresztül a vizsgált személy testén, miközben az áramkört a különböző akupunktúrás pontokon zárja.

Az adott ponton mért ellenállás, az ellenállás illetve a vezetőképesség változása informálja az orvost az adott meridián, pont és a hozzátartozó szerv, szövet állapotáról. Később Voll felismerte, hogy bizonyos homeopátiás gyógyszerek befolyásolják a mérési eredményt, ebből született a Voll rendszer továbbfejlesztett változata, melyet én a Meditest formájában alkalmazok. A rutin mérés során a meridiánokat egy meghatározott séma szerint teszteljük és így képet kaphatunk arról, hogy mely meridiánok, szervek túlterheltek, energiahiányosak. A módszerrel jól el lehet különíteni a gyulladásos és az ún. degeneratív (krónikus csökkent funkciójú) eltéréseket. Nagyon jól informál az EAV az ún. vegetatív stresszről, tehát arról, hogy a páciens mennyire sikeresen kezeli a rá nehezedő napi stresszeket, illetve hogy származik-e ebből krónikus, általános gyulladás jellegű zavar.

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?