Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Levelezésem a MOK elnökével 2020.04.20.

Nyomtatás Szerző : dátum : 2020-04-20 kommentek : (2)

Tisztelt Elnök úr!

Köszönettel megkaptam az etikai bejelentésemre küldött válaszát. Természetesen tudomásul veszem, hogy választott tisztségviselő nem felmenthető. Ez persze nem menti fel Nagy Marellt az etikus viselkedés kötelezettsége alól, ezért köszönöm, hogy legalább az etikai eljárást az esetében is elindította.

Kérdésem lenne még Önhöz.

Milyen szabályok szerint kezeli Ön vagy a Kamara szervezete a Híroldalra kirakott feljelentéseket? Egyáltalán rajtam kívüli esetekben is mindig ki szokták-e rakni a híroldalra, akár húsvéti ünnepek alatt az ilyen feljelentéseket? Figyelembe véve azt, hogy én mint feljelentett nem ismerem el a feljelentésben foglaltak helyt állóságát, tehát nyilvánvalóan ez egy egyoldalú, szubjektív, döntést még meg nem élt, mondhatnám prejudikált lejáratás, vélelem velem szemben, ezért sajátságos etikát érzékelhetünk az etikai feljelentésem ügyében. Azért kérdezem ezt, mert nem tudom, hogy a 23 ezer megtekintés, amit elértek az oldalon az én feljelentésemmel, az elérte-e már az Önök kitűzött célját, vagy esetleg mely megtekintési szám lesz az, amikor a hírt már nem tekintik hírnek, már nem segíti a MOK oldal látogatottságának további növekedését és az én lejáratásomat célzó nyilvánvaló csúsztatásokat és hazugságokat tartalmazó tacepao a kamara híroldaláról levehető?

Ezen túl az is érdekelne, hogy a feljelentésemben megfogalmazott kéréssel ellentétben miért nem került fel az én feljelentésem Nagy Marcell ellen a Kamara híroldalára? Biztosan nem azért, mert vannak egyenlő tagok és egyenlőbbek, vagy mert ő a kamara titkára, én pedig egy szokványos tag vagyok?

Másik kérdésem, amit szeretnék feltenni, hogy hogyan van az, hogy Kamarai tisztségviselők nyilvános facebook oldalakon uszítanak ellenem, az Operatív Törzs ellen, a szegedi egyetem rektora ellen. Mint egy női pletyka oldal, olyan módon kommunikáltak például az „1001 orvos a hálapénz ellen” csoportban és bizonyosan vannak még más oldalak is, ahol kommunikálnak hasonló stílusban és hasonló gőggel, klikkes, felsőbb rendűséget sugárzó molesztálással az Ön kollégái. Gondolom, hogy köze van hozzá, hogy két napja az említett fb csoport adminisztrációját a három MOK tisztségviselő, köztük Nagy Marcell titkár úr lemondta, de mégis csak elszomorító, hogy az efféle gyűlölködéssel, az Etikai Kódex nyilvánvaló megsértésével (ami ugye a kollégák egymásról való kommunikációját elég pontosan szabályozza) kívánják Önök megteremteni az új hullámos MOK etikát. Szerintem ennél nagyobb élet és szakmai tapasztalat kell a meglevő etikai eljárásrend értékeinek átmentésére és annak valós megújítására.

Mivel láttuk, hogy a kérdéses kollégák nagyban munkálkodnak ezen bejegyzéseik eltávolításában, ha intézkedni szeretne, csak bátran keressen meg és rendelkezésére bocsátom a begyűjtött gyűlölködő posztok fotóit.

Ja még egy dolog. Reménykedem, hogy nem veszi rossz néven, hogy mivel Önök egyoldalú, szubjektív lejáratásomat végzik, ezért én a saját védelmem miatt ezen levelet nyilvánossá teszem az oldalamon.

Előre is köszönöm válaszait

üdvözli

Tamasi József

——– Továbbított üzenet ——–

Tárgy: Fwd: etikai bejelentés
Dátum: Wed, 15 Apr 2020 09:35:53 +0200
Feladó: József Dr. Tamasi <info.tamasidr@gmail.com>
Címzett: Tamasi Jozsef <tamasidr.hu@gmail.com>

 

———- Forwarded message ———
Feladó: Gyula Kincses <kincses.gyula@mok.hu>
Date: 2020. ápr. 15., Sze, 9:29
Subject: etikai bejelentés
To: <info.tamasidr@gmail.com>

 

Tisztelt Tamasi Kolléga Úr,

 

Megkaptam etikai bejelentését, melyet hivatalból továbbítok az etikai bizottságnak.

Egyúttal tájékoztatom, hogy függetlenül attól, hogy nem is tartanám indokoltnak a titkár úr felmentését, ezt nem is tehetném meg.

 

A kamrai törvény értelmében erre csak az őt megválasztó szervezetnek, az Országos Küldöttközgyűlésnek lenne lehetősége.

13§…

„(2) A tisztségviselőnek és az ügyintéző szerv nem tisztségviselő tagjának a visszahívását az őt megválasztó testület tagjainak egytizede, valamint a területi szervezet tisztségviselője, ügyintéző szervének nem tisztségviselő tagja esetén a területi szervezet felügyelőbizottsága, továbbá – bármely tisztségviselő és ügyintéző szerv nem tisztségviselő tagja esetén – az országos felügyelőbizottság kezdeményezheti írásban, a kezdeményezést indokolva.

(3) A visszahívásról – titkos szavazással – az a testület dönt, amelyik az érintett személyt megválasztotta, és visszahívás esetén egyidejűleg megválasztja az új tisztségviselőt, illetve az ügyintéző szerv nem tisztségviselő tagját. A döntésre jogosult testületet a visszahívás kezdeményezésétől számított 30 napon belüli időpontra össze kell hívni.”

 

 

Üdvözlettel,

 

Kincses Gyula

a MOK elnöke

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése
Kommentek
Szeledi László 14 óra ago
2020-04-20

Tisztelt Tamasi Doktor Úr! Láttam a Spirit Fm Rádiós reggeli interjút, melyben elhangzott hogy Olaszországban teherautókkal szállitják a halottakat, ami pedig nem igaz.. Ez kérem egy médiahazugság. Idézek egy a napokban napvilágot látott cikkből: „A terrort elhintő újságírói hamisítvány eljutott eddig a pontig: Bergamo városába tette azon koporsók sorát, amelyek 2013-ban Lampedusa szigetén , egy migránsokat szállító hajó elsüllyedésekor meghalt emberek koporsóinak a sorát mutatja.” Tehát azon állítás miszerint Északolaszországban teherautókkal szállitják el a halottakat, hazugság, nem északolaszországban történik illetve történt, hanem Lampedusa szigetén, és nem is a közelmúltban hanem 2013-ban! A cikk, több ugyancsak érdekes dolgot is felvet, ezért is „A meghaltak közül hányan kaptak influenza elleni védőoltást?” a cikk címe:, mely a következő link alatt olvasható: http://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/olvasoink-irjak/item/5482-z
Egyébként, (szerintem,) rosszul tette a Doktor úr hogy levette a kifogásolt videót. Ugyanis, így aki kíváncsi volna rá, például mert szeretne meggyőződni az Ön igazáról, (avagy a másik oldal állításainak valótlanságáról,) nem tudja megtenni. Fenn kellett volna hagyni, elfért volna mellette a másik is amelyet az után készített Ön. Azonban, ez csak egy vélemény.
Tisztelettel: Szeledi L

Válasz
Nagyistók Katalin 10 óra ago
2020-04-22

Tisztelt Doktor Úr!
Bár személyesen nem ismerem Önt, orvos sem vagyok, maximálisan egyetértek minden mondatával. Kívánok jó egészséget és kitartást korunk boszorkányüldözőivel szemben vívott és vívandó harcában!

Válasz

Vélemény, hozzászólás?